Ořechy SYSEL, suché plody a zdravé potraviny

Kokosový cukr BIO 200g

 
 

100% kokosový cukr

Průměrné výživové hodnoty ve 100 g: Eneritická hodnota:377 kcal/1578 kj

Tuky:0,4g z tojo nasycené mastné kyseliny 0,1g

Sacharidy: 93,4g z toho cukry 86,9g

Vláknina:0,0g

Bílkoviny:0,0g

Sůl:0,9g

Země původu: Indonezie

 

Dostupnost Skladem
61 Kč    
Kategorie SLADIDLA
 

Kokosový cukr se získává přímo z nektarů květů kokosových palem. Povařením sesbíraného nektaru se vytvoří karamelová hmota, která se následně po usušení rozdrtí do drobných hnědých hrudek. Jedná se tedy o zcela přírodní produkt, který se nijak nerafinuje!

Díky tomu obsahuje všechny původní minerální látky a poměrně i široké spektrum polyfenolických látek. Bonusem je jeho lahodná karamelová chuť a také příjemná vůně.

Glykemický index kokosového cukru se pohybuje okolo hodnoty 50, což je méně než u řepného cukru nebo např. javorového sirupu. Tím se kokosový cukr řadí mezi potraviny se středním glykemickým indexem.

Nejedná se o objev 21. století. V Asii se s ním sladí již po staletí a my vám ho přinášíme v té nejlepší kvalitě a s certifikací BIO. Pro jeho příjemnou a plnou chuť ho můžete použít do kaší, do zdravých koláčů, sušenek či krémových dezertů. Výborný je i do asijských pokrmů.

 

Výrobce: Covitar sro, Rybná 716/24, 110 00 Praha

Hmotnost 0.2 kg